ФЕРО СПЕКТАР

Историја на нашата компанија
Феро Спектар Дооел Скопје е производствено и сервисно ориентирана компанија во
приватна сопственост.

Компанијата е целосно прилагодена за потребите на своите клиенти.

Компанијата е основана во 1991 година со основна цел да обезбедува услуги во областа на машинската индустрија.

Со развојот на Феро Спектар се зголеми и спектарот на услуги, а воедно се зголеми и бројот на вработени кој достигна до 30 вработени меѓу кои 7 се машински и 2 електро инженери.

Во 1997 година компанијата се пресели во новата индустриска зона во Пинтија, Скопје.

Објектот на Феро Спектар се простира на површина од 3.600 м2 каде компактно се интегрирани производниот центар и деловните простории.

1991

Основање

Основна цел е давање услуги од областа на машинската индустрија

1997

Нова Локација

Феро Спектар се преместува во новата индустриска зона во Пинтија

2000

Награди

Зголемување на бројот на успешно завршени проекти

2014

Обновување на машински парк

Нови нумерички машини

2017

Раст на пазарот

Зголемување на бројот на вработени и нови клиенти

2020

Проширување

- На произвдоствениот погон
- Нови CNC машински центри

2021

Јубилеј 30г.

30 години успешно постоење на пазарот

Услуги

 • Глодање
 • Стругање
 • Дупчење
 • Сечење со ерозија
 • Брусење внатрешно и надворешно
 • Машинска обработка со сечење на метали и неметали на нумерички
  управувани ( CNC ) и конвенционални машини за мало и средно
  сериско производство.
 • Машинска обработка на челик,челични одлеаноци, нерѓусовачки
  челици, алуминиумски легури, бронза, месинг…
 • Машинска обработка на пластични материјали ПОМ
  ( полиоксиметилен), полиамид РА, тефлон и други пластични
  материјали побарани од крајниот купувач.
 • Сервисирање, поправка и монтажа на машински алати.
 • Острење на алати
 • Заварување и браварска обработка
 • Термичка обработка

Машински Парк

 • CNC Leadwell FMC-OP – Вертикален центар
 • CNC Johnford SV48 – Вертикален центар
 • CNC Hartford VMC 1000 – Вертикален центар
 • CNC Okuma EC V50 – Вертикален центар
 • HURCO VM1 – Вертикален центар
 • HURCO VMX24 – Вертикален центар
 • HURCO VM1 – Вертикален центар
 • HURCO VM1 – Вертикален центар
 • CNC LeadwellL LTC-20P-TM – Струг
 • CNC Johnford SL30 – Струг
 • CNC Index GU 2000 – Струг
 • CNC EDM Tik Kobarid – Ерозимат
 • CNC EDM Wire Matra TAPECUT W2 – Ерозимат
 • CNC EDM Wire Fanuc TEPE CUT W2 – Ерозимат
 • Борверг 900Х1100Х1300
 •  Струг – Универзални Ф500Х1500; Ф750Х2500; Ф850Х2000
 •  Глодалки – Универзални250Х900; 320Х1300
 • Радијална дупчалка Ф50Х1350
 • Штос машина Н-200мм
 • Фелус ( Модул 8 ) Ф800х100
 • Фаутер ( Модул 14 ) Ф3600
 • Kellenberger- Кружна брусалица
 • Рамна брусалица
 • Оштрилица
 • Knuth ABS 320 B – Бансек
 • JET HVBS-812R- Бансек
 • Бонсек Ф250
 • Хидраулична преса 200Т
 • Печка за термичка обработка
 • РЕЛ, МИГ/МАГ апарати за заварување

Производство

 • Ударни греди и чекани за дробилки
 • Вратила
 • Запчаници
 • Редуктори
 • Спојници
 • Одлеаноци по зададен цртеж
 • Сите видови на лизгачки лежишта од специјална бронза обработени со
  специјална технологија
 • Производство на алати
 • Производство на делови за металургија, градежна, земјоделска и
  автомобилска индустрија
 • Други резервни делово како специјални завртки, навртки, итн.

Планови за во иднина

 • 2018

  Зголемување на производствениот капацитет

 • 2020

  Модернизирај на технолошки линии

 • 2021

  Проширување на нашиот бренд и нашите производи на глобален пазар

 • 2024

  Проширување со втора локација

Сертификати

Феро Спектар ги има обезбедно сите сертификати за професионално и квалитетно производство

Контакт

Доколку Ви е потребна понуда, можете да ни се јавите на телефон или да ни испратите е-пошта.